1 av 2
Även nyckelhålsmärkt bröd innehåller mycket socker. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
2 av 2
Hembakat bröd är oftast sockerfritt - till skillnad från industriellt tillverkat "butiksbröd". Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Mycket socker i vårt dagliga bröd

Torsdag 8 januari 2009
Det är inte fettet som gör att vi lägger på oss för många kilon, det är sockret. Detta enligt den senaste hälsotrenden. En klok tanke är därför att kolla hur mycket socker det finns i vårt dagliga bröd!

Det visar sig nämligen att även om brödet är märkt med nyckelhålet - som ska ge oss vägledning till nyttigare mat - så är sockerhalten hög.

Det konstaterar Lassos reporter på sockerjakt i bröddisken:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".