Leif Denneberg. Foto: Jessica Sonelius/SR

Chefsveterinären som blir ordförande i EU-grupp

Fredag 23 januari 2009
När Sverige för andra gången blir ordförandeland för EU vid halvårsskiftet, så ska han hålla i ordförandeklubban för ”Rådsarbetsgruppen för djurskydd och livsmedelsproduktion”
Idag var han gäst i Oklippt - Leif Denneberg från Jönköping.

Leif Denneberg, 50 år, är uppvuxen i Skåne och Blekinge. Men efter veterinärutbildning i både Berlin och Uppsala, och sedan jobb som distriktsveterinär i Blekinge, hamnade han så småningom i Jönköping, på Jordbruksverket där han är chefsveterinär.

Han är dessutom Sveriges CVO - Chief Veterinary Officer - en som företräder och för sitt lands talan i strategiska frågor om djurhållning och livsmedelsproduktion.

Och nu väntar ännu större uppgifter för Leif Denneberg - när Sverige för andra gången blir ordförandeland för EU vid halvårsskiftet, så ska han alltså hålla i ordförandeklubban för ”Rådsarbetsgruppen för djurskydd och livsmedelsproduktion”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".