Julkortet, som skapat turbulens i Rådhuset i Jönköping, har inte diarieförts. Men kanske såg det ut ungefär så här? Foto: Erik Veigård/SCANPIX

"Dumt försöka lägga locket på"

Måndag 26 januari 2009
Vad är det som händer i Rådhuset i Jönköping? Skickar man elaka julkort till varandra - eller inte?

I Nyheterna i helgen berättade vi om ett julkort från Socialdemokraten och kommunalrådet Peter Persson till stadsdirektören Martin Andreae - ett julkort som enligt flera källor avslutades med ”God jul din jävel! Och detta skulle då vara kulmen på en längre tids öppet bråk dem emellan.

Fast idag kom ett gemensamt pressmeddelande från de båda, där de skriver att det inte alls pågår någon konflikt dem emellan.

Julkortet är inte diariefört, så exakt vad det stod på det lär vi aldrig få veta. Men det har hur som helst satt  igång en massa snack både i Rådhuset och i media.

Själv säger Peter Persson, kommunalrådet, att han drabbats av något som på engelska heter ”Whispering Campaign”, en viskande kampanj.

Elaine Bergqvist är retorikkonsult och författare som specialiserat sig på härskartekniker och hon förklarar termen ’whispering campaign’:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".