Johan Pettersson, chefredaktör för tidningen Handbollsmagasinet om dagarna, men om kvällarna drar han på sig Alingsås tröja och spelar för SM-guld! Foto: Kjell Ahlkvist/SR

Johan fick en kick i rätt riktning

Onsdag 6 maj 2009
I höstas fick han sparken som tränare i Jönköpingsklubben Hallby. Nu gör han succé i Alingsås - som spelare...

Handbollsstjärnan Johan Pettersson har ett SM-guld inom räckhåll med Alingsås.

Men han har också ett vanligt jobb att sköta om dagarna. När Nyheterna hälsar på sitter Johan Pettersson vid sin dator på ett kontor i Jönköping och jobbar med nästa nummer av Handbollsmagasinet, Svenska handbollsförbundets officiella tidning, som han är chefredaktör för.

Han jobbar i ett par timmar, innan han tar bilen de 8-9 milen till Alingsås för kvällens träningspass i Skokartongen, eller Nolhagahallen som den heter egentligen, inför helgens SM-finalmatch mellan Alingsås och Guif.

Att det skulle gå så här bra för honom kunde han inte tänka sig den där dagen i november förra året när han fick sparken från jobbet som spelande tränare i Jönköpingsklubben Hallby:

- Det var många saker som inte fungerade i föreningen. Människorna som tog över funkade verkligen inte ihop med allt man byggt upp. Istället för att lyfta upp ifrågasatte man allt jag gjorde, säger Johan Pettersson.

Han gick inte arbetslös länge. Han fick genast massa erbjudande från tyska klubbar, men efter bara någon vecka blev det istället klart att han skulle spela i Alingsås ett par veckor till att börja med. Men det blev förlängt och nu pratar man om ”Pettersson-effekten” i Alingsås. 

På lördag gäller det - i en enda match i Globen i Stockholm ska det avgöras vilket av de båda skrällagen Alingsås eller Guif som tar årets SM-guld i Handboll.

Hur det än går på lördag så kommer Johan Pettersson att stanna kvar i Vätterbygden, i familjens nya hus uppe på Pettersberg i Huskvarna:

- Absolut, vi trivs jättebra. Vi har inga avsikter att röra på oss.

Kjell Ahlkvist
kjell.ahlkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".