1 av 2
Trynar svenska grisar som på lyxhotell? Foto: Staffan Löwstedt/SCANPIX
2 av 2
Fortsätter vi att handla danskt fläskkött - eller får det ligga kvar på affärshyllan? Foto: Kjell Ahlkvist /SR

"Mina grisar bor på lyxhotell"

Onsdag 27 maj 2009
Efter gårdagens avslöjande om hur danska köttproducenter behandlar sina grisar är vi många som tvekar att köpa danskt fläskkött....

Lassos reporter Kjell Ahlkvist besökte en stormarknad i Jönköping idag:

Men hur har de svenska grisarna det? Idag har det ju kommit larm också om svenska grisars väl och ve.

Magnus Karlsson är en av länets största grisproducenter med verksamhet i Aneby och Nässjö kommuner. Och han är väl medveten om hur danska grisar behandlas:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".