1 av 2
Mattias Liljegren besöker Småland för att träffa både gamla vänner och älgar (foto: Jimmy Karlsson/SR)
2 av 2
Den här älgen uppskattar inte jakten lika mycket som jägarna (foto: Jimmy Karlsson/SR)

Tar sikte på semesterveckan

Måndag 12 oktober 2009:
Idag smäller det ordentligt ute i Smålandsskogarna, det är nämligen älgjaktspremiär. Det här är en höjdpunkt för alla jaktintresserade. Men det är inte bara ute i skogen som det märks att det är jaktsäsong.

På många arbetsplatser sätter älgjakten tydliga spår, då många ur personalen väljer att ta ut en eller flera semesterdagar i samband med älgjaktspremiären. En av alla som tagit ut semester är Mattias Liljegren, som åkt ner till Smålandskogarna från Stockholm för att ge sig ut och jaga älg.

- Jag kommer från Eksjö, hälsar på mina föräldrar och gamla vänner och passar på att jaga älg.

Visst märks det av att älgjakten drar igång idag. Hos polisen i Jönköpings län märks det tydligt i semesterstatistiken. Just idag har 46 personer, eller drygt sex procent av personalen inom Polismyndigheten i Jönköpings län tagit ut semester. Det är tre gånger fler jämfört med veckan innan. Stefan Carlsson på Polisen i Jönköping tror att det är just älgjaktspremiären som ligger bakom semesterskrivningarna.

- Det kan jag tänka mig, jag är själv älgjägare så jag vet att många ser fram mot det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".