1 av 2
Marianne Hörnqvist och Mikael Fröler framför bygget i Gislaved (foto: Karin Malmsten/SR)
2 av 2
Demenscentrum i Gislaved

Ministerns ögon på nya demensbygget

Tisdag 27 oktober 2009:
Sedan ett år tillbaka pågår det dyraste bygget någonsin i Gislaveds Det är äldrevård det handlar om och redan har ministern fått ögonen på projektet.

Redan innan husen ens är färdigbyggda, har Gislaveds demenscentrum fått folkhälsoministerns uppdrag att genomföra ett forskningsprojekt, inte minst för att det blir en ovanligt hög kompetens på personalen.

Ett unikt centrum för dementa, säger områdeschef Marianne Hörnqvist.

- Det är det första i regionen och det är väldigt unikt att kommunen satsat så mycket på äldreomsorgen säger Hörnqvist och fastighetschefen Mikael Fröler fyller på.

- Det är unikt också på det sättet att det här är det största projektet någonsin som kommunen genomfört. Det är 117 miljoner som satsas i området.

Nu pågår arbetet med det projekt som kommer att ge Gislaveds kommun en helt ny verksamhet - ett Demenscentrum. Det enda hittills i regionen. Det handlar verklgien om storbygge som snart hållit på i ett år och en del av gamla Hemgården har rivits för att ge plats åt helt nya hus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".