Tillbakablick till nätets barndom

Tisdag 3 november 2009
Kommer du ihåg hur livet såg ut före internet? I år är det i alla fall 15 år sedan de första svenska webbplatserna som riktade sig till bredare målgrupper startades. Året var 1994.

Lasso gick ut på stan för att kolla vad folk kommer ihåg i början av internetanvändandet och vad de gjorde på "nätet" första gången.

-Jag trodde absolut att det skulle fortsätta. Idag är jag ute mycket - man kan ju ta reda på så mycket. säger Johanna Larsson.

-Jag använder alltid internet - jag är helt hjälplös utan. Första gången jag var inne gick det väldigt långsamt och det kändes mer som en fluga. Idag gör man ju allt på nätet, säger Susanne Jarl.

-Första gången jag var ute på internet var för att titta i ett uppslagsverk, typ Wikipedia. Det kändes ganska naturligt från början att jobba och söka information i det mediet. Idag skulle jag inte klara mig utan det, säger Charles Tholin.

Jerker Pettersson kommer också ihåg första gången han använde internet.

-Jag tror det var någon gång i slutet av 80-talet, man kopplade väl upp sig med hjälp av en dosa som förde ett jäkla liv, skrattar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista