Peter Forsberg och Tre Kronor tränar just nu i Jönköping. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.

Foppa hoppas på bättre comeback

Tisdag 3 november 2009
Igår kom hockeyspelarna i Tre Kronor till Jönköping. På torsdag möter Sverige Tjeckien i Kinnarps Arena i Karjala Cup. Idag tränade laget tillsammans, och en av de mest påpassade spelarna på isen var förstås Peter "Foppa" Forsberg.

Förra gången Foppa skulle göra landslagscomeback i just Jönköping, höll inte foten, men den här gången känns det bättre:

-Det är jättekul att vara med och träna igen och det gick desto bättre nu än vad det gjorde för två år sedan i Jönköping. Det kommer att ta några träningar att komma in, men definitivt kul att vara tillbaka, säger han.

Hur pass bra är du nu om man jämför med när du spelade med Modo i Elitserien?

-Jag tycker nästan det känns bättre än vad det gjorde då. Även fast det kanske tar ett tag att komma tillbaka. Vi får se unde de här träningarna hur det känns på torsdag.

Hur viktiga är de här matcherna för fortsättningen för din del?

-De är väl ganska viktiga. Det är väl A och O att se hur det går så kan vi ta ett beslut så snart som möjligt om jag kan lira eller inte.

Så det är egentligen på söndag efter sista matchen som du vet hur det blir i fortsättningen?

-Ja, jag hoppas ju det. Det har ju dragit ut på det här beslutet så länge nu, så det vore skönt att se vad som händer efter den här veckan.

Med tanke på OS, vill du komma igång snabbt och spela då? För om du ska vara med där behöver du väl ett antal månader?

-Absolut! Ska jag vara med i OS måste jag komma igång så fort som möjligt. Vi får väl se efter söndag om det funkar tillräckligt bra och jag kan börja spela igen. Det tar ju några månader att komma upp i full fart.

Reporter
Björn Geijer
bjorn.geijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".