1X2 - Urban kan allt om Tipsextra

Tisdag 24 november 2009:
Nu i helgen är det 40 år sedan det allra första Tipsextra-programmet sändes. Programmet följdes av många, men få kan sitt Tipsextra lika bra som Urban från Habo, nu ger han ut en bok om sitt favoritprogram.

Är du född på 70-talet eller tidigare minns säkert programmet, oavsett om du följde det eller bara störde dig på det och på de som satt klistrade varje lördag fram till våren 1995 när det lades ner.

Urban Wigert från Habo har kallats "landets största Tipsextranörd" och han ger nu ut en bok om just Tipsextra.

– Det känns som det var i går, även om det är snart 15 år sedan Tipsextra gick i graven. Det var en stor del av lördagsunderhållningen för svenska folket.

Urban Wigert är minst sagt intresserad av Tipsextra och nu, samtidigt som 40 års-jubileet av det första programmet, ger han ut en bok i ämnet. Han själv är lika gammal som Tipsextra, 40 år, och Urban bänkade sig redan som femåring framför teven.

– Jag minns att jag såg ett antal matcher på hösten 1974 och sedan var det färdigt, sedan har jag fortsatt titta och har inte missat särskilt många matcher efter det.

Det var inte bara det att Urban tittade på matcherna på Tipsextra, han började också göra noggranna anteckningar på till exempel laguppställningar och antal mål.

Urban har inför boken pratat med många av de som jobbade med Tipsextra.

På lördag är det alltså Tipsextraspecial på SVT.