Pelle Hörnmark från Jönköping, numera ledare för Sveriges nästan 90 000 pingstvänner i Pingst - fria församlingar i samverkan. Foto: Rebecka Montelius /SR

Pingst + SD = sant?

Måndag 14 december 2009:
Uppmanar Pingströrelsen sina medlemmar att rösta på Sverigedemokraterna? Frågan har väckts efter flera insändare i lokalpressen i Jönköping där abortfrågan stått i centrum.

Den senaste veckan har man på insändarsidorna i lokalpressen kunnat läsa om medlemmar i Pingstkyrkan som debatterat frågan om fri abort.

Signaturen "Pingstvän", som tillhör den värdekonservativa falangen, tycker att Sverigedemokraterna är det enda alternativet eftersom de driver frågan "nej till abortturism".

En annan signatur "en som tror att Jesus är medlem i Nej till Sverigedemokraterna i riksdagen", uppmanar någon i Pingstkyrkan att uttala sig om församlingen uppmanar sina medlemmar att rösta på ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna bara för att de driver frågor mot fri abort.

Lasso riktar frågan till Pelle Hörnmark, tidigare pastor i Pingstkyrkan i Jönköping och numera föreståndare för alla pingtsvänner i Pingst fria församlingar i samverkan.

Hur är det Pelle, uppmanar ni era medlemmar att rösta på Sverigedemokraterna för att de driver frågor mot fri abort?

– Det är för oss helt främmande att uppmuntra någon av våra medlemmar att rösta på Sverigedemokraterna säger Pelle Hörnmark.

– Jag tycker jag känner Pingströrelsen väl och jag möter aldrig någon som är företrädare för Sverigedemokraterna i våra församlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista