1 av 2
2 av 2

Framtidens sjukhus i Eksjö

Onsdag 13 januari 2010:
En försmak av framtidens sjukhus fick man idag på Höglandssjukhuset i Eksjö när elever på kursen vårdbyggnadsarkitektur på Chalmers visade upp fem arkitektförslag på hur en en ny etapp av höglandssjukhuset kan komma att se ut.

Malin Geirson, Maria Andréasson och Evelina Bonafé har jobbat fram ett av de fem förslagen.

– Den är ganska rationell med smyckeinspiration från närliggande miljö i Eksjö. Den är väldigt organisk, både genom sitt materialval och dels genom att den tagit in mycket av naturen in i byggnaden.

Det är sammanlagt 16 elever på Chalmers arkitektutbildning som tillsammans sammanställt fem olika förslag på hur en centralentré med olika tillhörigheter kan komma att se ut vid Höglandssjukhuset i Eksjö.

Än är inga politiska beslut tagna om en nästa etapp av en eventuell utbyggnad av Höglandssjukhuset men går allt enligt planerna kan en byggstart äga rum i slutet av 2012.

Erik Pålsson är fastighetsdirektör på Landstinget i Jönköpings län och fick en förfrågan i höstas av Peter Fröst som är professor i vårdbyggnad vid Chalmers om de var intresserade av att vara delaktiga i det här projektet vilket man direkt sa ja till eftersom det stämmer överens i tiden med nästa etapp av generalplanen av Höglandssjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".