Paula Rostedt har pratat med ett tiotal barn på den utsatta förskolan. Foto: Mattias Sundler/SR

Paula förhörde de sexutnyttjade barnen

Torsdagen den 28 januari 2010
Hela historien rullades upp sent i höstas. En liten flicka berättade om händelser på sitt dagis - hennes familj blev oroliga och slog larm.

Ända sedan flickan började berätta om vad hon varit med om så har har polisen utrett vad som egentligen har försigått på Frälsningsarméns förskola i Jönköping.
Hur många barn som utsatts för sexuella övergrepp.
Och hur grova dom egentligen varit.

Idag kom åtalet mot den 42-årige mannen som ska ha förgripit sig på de små flickorna under tiden han jobbade som förskollärare och alltså skulle se till att de hade en trygg tillvaro.

Han ska inte ha genomfört några regelrätta samlag med flickorna, men däremot rört vid deras underliv och låtit dem röra honom. Han har också fotograferat övergrepp.

I Lasso idag berättade polisens utredare Paula Rostedt hur hon gått tillväga när hon pratat med flickorna som varit tre, fyra, fem år gamla.

Psykolog Inga Tidefors från Göteborgs universitet medverkade också i programmet och berättade om varför vuxna begår sexuella övergrepp på barn och hur pedofiler kan behandlas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".