1 av 3
Områdeschef Anette Skötte fick skicka hem alla elever för det gick inte att servera skollunch. Foto: Karin Malmsten/SR
2 av 3
Fältsekreterarna Karin Johansson (till vänster) och Sandra Novakonic blev chockade över skadegörelsen. Foto: Karin Malmsten/SR
3 av 3
Idag fick (från vänster) Daniel Simicic, Nhan Phan, Tony Pham, Max Karlsson och Dennis Simicic som går i åttan på Bäckaskolan gå hem eftersom deras skola vandaliserats. Foto: Karin Malmsten/SR

Vandaler fick eleverna att vända hem

Måndag 8 februari 2010:
När eleverna på Bäckaskolan i Gnosjö kom till skolan i morse fick de i stort sett bara vända i dörren. Några hade vandaliserat skolan så kraftigt att den fick stängas.

– Det är inte så kul eftersom det är förstört.

– Matsalen är helt sönder.

– De har inget att göra.

Så säger några av eleverna på Bäckaskolan, dagen efter vandaliseringen.

– Skolan har blivit en mer utsatt plats i samhället och att man ger sig på skolan är tragiskt eftersom det är eleverna plats och det ska vara en trygg miljö för dem. Jag tror att de flesta eleverna här idag mår dåligt av sådant här säger Anette Skötte som är områdeschef.

– Vi blev chockade, vi visste inte att det här hade hänt. Vi kommer röra oss ännu mer bland ungdomarna än vad vi redan gör och finnas här om någon vill prata säger fältsekreterarna Karin Johansson och Sandra Novakonic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".