1 av 3
Andreas Holmgren från Gnosjö, som valt att stanna kvar och jobba i Haiti. (Foto:privat)
2 av 3
Andreas familj: Loulou, Elza och Oscar. (Foto:Privat)
3 av 3
Andreas Holmgren i tjänst. (Foto:Privat)

Andreas stannar i kaosets Haiti

Onsdag 17 mars 2010:
Lasso korrespondent är vanligtvis någon länsbo som flyttat till ett soligt land och hittat ett nytt behagligt liv, men korren idag flyttade istället till ett av världens fattigaste länder, Haiti, för fem år sedan och bor nu i ett land av kaos.

Andreas Holmgren, ursprungligen från Gnosjö men som nu jobbar för FN med säkerheten för de civilanställda och som vapeninstruktör, berättar om sitt liv på Haiti efter jordbävningskatastrofen.

Det har gått lite mer än två månader jordbävningskatastrofen i Haiti. Här nämns siffror på mellan 200 000 och 300 000 människor som har dött. Minst.

– Man kan säga att det i sådan här katastrofer finns olika skeden. Nu har det gått så lång tid så att hjälpinsatsen visserligen är gigantisk, men behovet av hjälp är oerhört stort.

En bidragande orsak till att Andreas valt att stanna kvar och fortsätta jobba på Haiti, är att hans fru kommer från ön. Hon och barnen har dock flyttat till Miami nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista