Peter Rosendahl, mannen bakom Habo Finans. Arkivfoto: Sveriges Radio Jönköping
2010-10-14

Habo Finans-vd förhörs i rätten idag

Habo Finans-rättegången går vidare. Femton dagar är inplanerade - ungefär mitten är nådd. Och idag är det dagen då huvudpersonen själv, vd:n Peter Rosendahl, vittnar om hur han tänkte när han slarvade bort runt hundra miljoner kronor för 780 småsparare.

Många hade hoppats att äntligen få klarhet när Rosendahl under ed svarar på rättens frågor. Men minnet verkar svikta när det gäller vart pengarna tagit vägen.
– Jag har inte blandat ihop kontona av illvilja, utan det var att jag behövde pengar till något annat som jag inte vet vad det var, sa Peter Rosendahl.

Bernt-Olof Berntsson är ordförande i intresseföreningen för flera av spararna i Habo Finans och sitter med under utredningen idag.
– Jag har fått en del frågetecken uträtade - det man vill veta är ju vart pengarna tagit vägen.

Tror du att Peter Rosendahl vet mer än vad han säger idag?
– Han mår inte bra idag, det är helt klart, och från början med den lilla aktieklubben så var säkert avsikten god, men han borde insett 2003/2004 att det inte skulle hålla, säger Bernt-Olof Berntsson.

Men varken Rosendahl eller styrelsen satte stopp. Imorgon fortsätter förhören av Rosendahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".