Skatteexpert Susanne Pålsson. Foto: Håkan Montelius/SR

Nya skatteregler för både företag och anställda

Susanne Pålsson: ”Justeringar som ger några fler hundralappar i plånboken”
4:41 min

Bruttolöneavdrag, revisionsplikt, momsredovisning, förlustrealisering, pensionssparande, jobbskatteavdrag...

De ekonomiska termerna haglar på Elmia i Jönköping idag - Det är nämligen skattekonferens! Ett stort antal revisorer, företagsekonomer och liknande har idag samlats för att gå igenom de olika skatteregler som ändrats den senaste tiden - och de som kommer att ändras nu till årsskiftet. Och det är många saker som det gäller att hålla sig uppdaterad om.

Johan Wibeke jobbar som ekonomisk controller på Huskvarna AB och tyckte att det gav mycket att få sätta sig in i alla nya förändringar.

- Det som varit mest intressant under förmiddagen har varit diskussionen kring löneväxling som är ett område som vi ser kommer mer och mer, säger han.

Skatteexperten Susanne Pålsson som föreläste på konferensen berättade att det just nu till årsskiftet inte sker några större skatteförändringar, men att det är mycket på gång.

- Det finns många saker som regeringen har på önskelistan, man vill till exempel titta över bolagsskatten och socialavgifterna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".