1 av 2
Björn Ericsson är nöjd med förberedelserna inför VM. Foto: Håkan Montelius/SR
2 av 2
Håkan testar handbollsgolvet i VM-arenana. Foto: SR
2011-01-20

Nu är Kinnarps redo för handbolls-VM

7:36 min

Det är dan före dan... Men inte före dopparedan. Utan dan före dan före starten av handbolls-VM i Jönköping. En massa förberedelser som ska bli klara innan första matchen klockan 16 på lördag.

Reporter Håkan Montelius var på plats i Kinnarps arena för att känna in förberedelserna inför lördag. Golvet är lagt, målen på plats och pressläktarna håller på att iordningställas.

På läktaren hittade han Björn Ericsson som är ansvarig för organisationen i arenan. Island, Frankrike, Spanien, Norge och Ungern ska spela i Kinnarps arena. Men ett lag saknas fortfarande, det avgörs först i kväll.
- Förberedelserna har gått bra, vi började för ett och ett halvt år sedan. Jag bara myser, säger Ericsson.

Under VM-dagarna i Jönköping hoppas Björn Ericsson få se 13 000 besökare i hallen. Två miljarder människor följer hela handbolls-VM via tv-sändningar världen runt. Just nu hoppas han på att allt ska fungera när det väl gäller.
- Jag skulle bli förtvivlad om internet går ner, för mycket av journalisternas täckning och tv-sändningarna går över internet. Då blir det problem, men vi har vodtagit alla säkerhetsåtgärder vi kan, vi har en kanon backup, säger Ericsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista