Lasso onsdag

Toalettbestyr och kärnkraftskatastrof

Här kommer du nu framöver få veta vad Lasso innehåller, varje dag.

  • Intiman, Pisserian, Ända hit, Lättnaden... vad ska det heta den nya fina toalettanläggningen med amningsrum, handikapplift och microvågsugn som ska göra Jönköping till fräschaste toalettstaden. (15.10)
  • När Brinellgymnasiet i Nässjö förlorar en massa elever till andra skolor, hoppas gymnasiechefen på att ett nytt estetprogram, med musik- och dansinriktningar, ska locka andra elever. (15.20)
  • I skuggan av folkuppror i Egypten och cykloner i Australien rullar livet vidare i... Holland, berättar Lassos småländska korre som just fått en cykel.
  • Om vi märkte av Tjernobylkatastrofen för 25 år sedan, som ligger så långt bort, hur tror du då att en kärnkraftsolycka i Oskarshamn bara tre timmar härifrån skulle drabba oss här i länet? (15.50)
  • De fattiga barnen blir allt fler, men det finns de som vill göra nåt åt det. Hör trebarnsmamman som är i Jönköping idag och berättar att hon vill vara "leverantör av fina barndomsminnen" för de utsatta barnen (16.12)
  • Efter fem hör du vinnaren av Fryshusets energispridarpris (17.15) och tjejerna som fått riktig fart under skridskorna och siktar mot elitserien (17.20)

Kan du inte lyssna direkt kan du förstås lyssna igen. Klicka på bilden nedan och välj den halvtimme då inslaget gått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".