Lasso torsdag

Rädd flyktingpojke och dataspelsmiljoner

I Lasso idag den 3 feb 2011 så handlar det om följande:

  • Man kan tjäna miljoner i prispengar på världens största dataspelsfestival, DreamHack. Nu höjer DreamHack prissumman till hela 1,5 miljoner kronor. (15.10)
  • Länet får en ny landslagsman. På lördag, när Sverige möter Finland i en innebandylandskamp i Karlskrona, så gör Adam Brobakken från Jönköping debut i A-landslaget. (16.20)
  • I Lasso berättade 14-årige Armend hur han och hans mamma har det sedan de utvisats till Kosovo. Dom utvisades trots att systern hade gömt sig och att både mamman och systern utsatts för sexuella övergrepp i hemlandet. (15.20)
  • Igår kom beskedet att den nedlagda Hultsfredsfestivalen återuppstår. Idag kom filmen som heter "Hultsfred - när alla band åkt hem" om en kommun med 14 000 invånare och 30 000 campingplatser. (16.10)
  • Småstadsidyllen Habo har drabbats av en knarkvåg. Den fina Habo-fasaden håller på att krackelera - allt fler ungdomar hamnar i missbruk. (15.40)

Kan du inte lyssna direkt kan du förstås lyssna igen. Klicka på bilden nedan och välj den halvtimme då inslaget gått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".