Lasso torsdag 18 augusti 2011

Begravningstrend, börsrobotar och redan jul

Hållpunkter i dagens program:

  • Ur led är tiden! Sommarlovet är inte ens slut. Men redan nu kommer barnen som vill sälja jultidningar!  Och kanske måste man vara ute tidigt för det krävs väldigt mycket om barnen ska lyckas få fina premier. (15.10)
  • Apropå tid så läker den alla sår heter det ju. Fem år efter den stora branden på Store Mosse kan man nu hitta en massa sällsynta djur och växter i nationalparken, tack vare branden! (15.20)
  • Och när vår tid på jorden tar slut , då vill vi gärna ha lite Lennon och Gessle på CD i kyrkans högtalare,och varför inte en dikt?Vi vill ha kyrkan och prästen, men inte för mycket religiöst. Begravningsbyråerna får ofta förfrågningar om privata profana inslag i begravningar som inte alltid går att genomföra i en kyrka. (16.10)
  • När det gäller Sveriges längsta simtävling på öppet vatten, Vidösternsimmet, är tiden faktiskt oviktig. Där är själva prestationen viktigast! Som sju Vansbrosim på raken.(17.20)
  • De kämpade mot klockan, kärdaborna som ville ha sin festival, trots att lokalen brann ner. Men festivalen brann inte inne. Ikväll drar den igång. (17.10)
  • Ibland går det i rasande tempo. Börsen rasade plötsligt med  5,1 procent idag. Det kan vara en "robotmäklares" fel. Mer än hälften av aktiehandeln på Stockholmsbörsen idag sköts helt av datorer! Och de beskylls av många experter ligga bakom den svajiga börsen. (15.50)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista