1 av 3
Fyra tjejer som exporterar fotboll. Foto: Kjell Ahlkvist.
2 av 3
Calle Örnemark. Foto: Kjell Ahlkvist.
3 av 3
Dag Larsson och Daniel Segerfeldt i J-Södra Foto:Karin Selldén

Lasso måndag 3/10 2005

Fotbollstjejer exporterar fotbollsskola till Afrika

Fyra fotbollstjejer från Sandagymnasiet i Huskvarna; Sofia Herenz, Rebecca Ritzén, Nina Öjehage och Lina Christiansson, ska åka till Tanzania för att där lära ut hur man startar fotbollsskolor.

Paul Furuhill, lärare på Sandagymnasiet är en av ledarna av projektet och här förklarar han vad det går ut på.

Calle Örnemark bygger nytt skepp i Honduras

Grännakonstnären Calle Örnemark ska resa till den karibiska ön Routsan, som tillhör Honduras, för att bygga ännu ett stort skepp. Det första skeppet - Bounty - byggde han på Riddersberg, utanför Jönköping.

Det är ett stort jobb, så han ska vara borta länge, kanske ett och ett halvt år.


Junilistan ställer upp i riksdagsvalet

Idag på förmiddagen kom beskedet om att EU-kritikerna i Junilistan nu bildar ett politiskt parti som ställer upp vi valet nästa höst. I Jönköping finns en arbetsgrupp med en handfull politiskt intresserade personer som jobbat för Junilistan. En av dem är läraren Leif Nilsson som också är medlem i junilistans nationella förtroenderåd.

Varannan handikappad känner sig diskriminerad

En ny undersökning som I Ekot berättade om i morse visar att varannan person med funktionshinder känner sig diskriminerad på något sätt.

Anette Bergström och Leif Liljegren, som deltar i Handikapprörelsens dag i Jönköping, är inte förvånade över resultatet. 

Jasmina-fallet tas upp i TV4 ikväll

För åtta år sedan, sommaren 1997, försvann den 6-åriga flickan Jasmina spårlöst när hon var ute och lekte utanför sitt hem i Sävsjö.

Trots ett massivt spaningsuppbåd och år av utredningar och förhör, har polisen än idag inga spår eller ledtrådar om vad som hände flickan, men det finns starka misstankar om att hon har blivt utsatt för brott.

Ikväll ska fallet Jasmina tas upp i TV4-programmet Cold Case Sverige, som leds av Thabo Motsieloa. Och Jasminas pappas, Rexhep Jasharaj hoppas att han ska få veta vad som hände sin dotter...

Gratis att gå på kvalfotboll!

Den 23 oktober kl 15.00 spelar länets bästa fotbollslag just nu, Jönköpings Södra mot Bunkeflo i kvalet till superettan, en match som är helt gratis att gå att titta på för alla som vill ha en ståplats. Sittplatserna är redan slutsålda, men de närmare 8000 ståplatserna bjuder lagets sponsorer på, berättar Daniel Segerfeldt, som är ansvarig för marknadsgruppen J-Södra.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".