1 av 2
Kim Anderzon. Foto: Kjell Ahlkvist.
2 av 2
Vård- och äldreminister Ylva Johansson är på besök i länet . Foto: Kjell Ahlkvist.

Lasso onsdag 5/10

Skolchefen tonar ner allvaret i 10-åringarnas hängningslek

En 10-årig pojke på Bäckaskolan i Gnosjö var häromdagen nära att hängas av två jämnåriga pojkar.

En snara gjord av ett hopprep hängde i ett träd på skolgården, och barnens lek blev plötsligt allvar. Pojken kämpade gråtande för att inte få snaran om halsen.

Till slut stoppades leken av personal på skolan. Många andra barn som blev vittne till detta mådde sedan dåligt av det de sett.

Kommunens skolchef, Göran Crona, vill idag tona ner händelsen, trots barnens berättelser, medan Skolverket anser att åtminstone rektorn borde ha informerats.

Ylva Johansson är på besök i länet

Vård- och äldreminister Ylva Johansson är på besök i länet idag. I Huskvarna Folkets park talade hon inför PRO-medlemmar, och hon svarar på frågan vad hon kan lova de gamla frö förbättringar och om hon tror att de äldre känner igen sig i dagens socialdemokrati.

Polis förvånad över alla tips i Jasmina-fallet

I måndags tog TV4:s program Cold Case Sverige upp fallet Jasmina, den sexåriga flickan som försvann spårlöst i Sävsjö sommaren 1997. Johan Frisk, kriminalinspektör på höglandet, är förvånad över den mängd nya tips som kom till polisen efter programmet.

Japan inte bara högteknologiskt land

Lassos korre idag är Mathias Eriksson, ursprungligen från Österbymo, och dessutom medarbetare här på SR Jönköping. Nu är han i Japan, i Tokyo, närmare bestämt, och han berättar om japanernas intresse av accessoarer och flärd, och om den okända lågteknologiska sidan av landet.

Kim Anderzon fixar sina egna teaterjobb

Skådespelerskan och egenföretagaren i teaterbranschen, Kim Anderzon, turnerar runt med sin monolog Grymt fett, som går för fulla hus.

Ikväll kör hon två föreställningar på Teatercaféet i Jönköping, och hon bekräftar att det är en tuff bransch att frilansa i.

Teaterföreställning om landsbygdsutveckling!

Det är en annorlunda teaterpremiär ikväll, på Rås gård utanför Tranås, en föreställning om landsbygdsutveckling!

Hur kul låter det? Jättekul, menar Pia Tingvall, projektledare för Leader+ Sommenbygd, och somär initiativtagare till teaterprojektet. Interaktiv teater kan utveckla landsbygden, menar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".