1 av 6
2 av 6
Lassos korre Jenny Ingvarsson, har gift sig med sin Simo Glumoff i Skottland.(Foto: Lennart Andersson)
3 av 6
Lassos korre Jenny Ingvarsson, har gift sig med sin Simo Glumoff i Skottland.(Foto: Lennart Andersson)
4 av 6
Bilder på sexutställningen på Länsmuséet. Foto: Kjell Ahlkvist
5 av 6
Lite av museishopens sortiment. Foto: Kjell Ahlkvist
6 av 6
Josefin Johansson. Foto: Kjell Ahlkvist

Lasso onsdag 2/11 2005

Queer-utställning på Länsmuseet

I Länsmuseets utställning ”Vad sägs om sex?” är det nu dags för RFSL Ungdom i Jönköping att öppna sin del av utställningen.

Josefin Johansson är en av dem som har jobbat med ”Myter, kärlek och erotik ur ett queerperspektiv”.

På väg in till sexutställningen går man förbi museishopen. Den har fått ett utökat sortiment som kan provocera en del. Kjell Ahlkvist stannade till där.

”Utlandsägda företag kör medvetet över facket”

Alltfler svenska företag köps upp av utländska ägare, och inte sällan blir det konflikter mellan utlandsägda företag och facket.

På takboxföretaget Thule i Hillerstorp har hela metallklubbens styrelse avgått efter missnöje med företagsledningens agerande, och i Aneby finns det fortfarande ingen fackklubb på Paper Pak.

Kör utlandsägda företag över facket? Ja, säger fackliga företrädare. Nej, säger företrädare för företagen. 

Möbelföretag från länet gör succé på mässa i Tokyo

Småländska möbler som huvudattraktion på en inredningsmässa i Japan. Så ligger det faktiskt till när den nystartade mässan 100%Design startar idag. Lasso har reportern Mathias Eriksson på plats!

Den svenska montern på den gigantiska möbelmässan mitt i centrala Tokyo är den enskilt största på hela utställningen. Inte helt oväntat hittar man här småländskt trä i form av designade möbler från möbelriket i montern.

Swedese från Vaggeryd, Källemo från Värnamo och Karl Andersson och Söner från Huskvarna är alla på plats för att försöka värna sin plats på världens näst största marknad.

Men det är inte helt lätt att lyckas i Japan. Det är klassiska värden som gäller, säger Sara Wadskog på Karl Andersson och Söner.

Londonborna cyklar som aldrig förr

Lassos småländske korre, Christian Wulff från Habo, rapporterar att Londonborna fått andra resvanor sedan bomberna briserade i tunnebanetågen och på en buss - de cyklar som aldrig förr!

Här är bilderna från Jennys drömbröllop i Skottland

Om du lyssnade på Lassos korre i Skottland, Jenny Ingvarsson, den 28/9, så hörde du att hon gick i giftastankar. Kan man gifta sig i kilt, frågade vi henne, och det gick alldeles utmärkt. Här är två bilder från hennes sagobröllop. Numera heter Jenny Glumoff i efternamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".