1 av 3
Bodil Jönsson, Mats Werning och Maria Bybro-Möller (Foto: Karin Selldén)
2 av 3
Mikael Öhrén, IHH, Emma Lindström, HLK, Karl Selleby IHH och Rickard Fristedt, ING,kvartetten som vann GoFar-tävlingen (Foto:Karin Selldén)
3 av 3
Lisa Ifvarsson och Charlotte Jerkelund (Foto:Karin Selldén)

Café Campus 8/12 2005

Stressen slår ut för många från arbetslivet

Idag pågår en stor konferens på Högskolan, som en del i ett stort flerårigt projekt i Jönköping som bland annat handlar om att skapa ett friskare arbetsliv. Lundaprofessorn och författaren Bodil Jönsson som håller i projektet Pacemaking, Maria Bybro-Möller som deltar i Pacemaking och Mats Werning från Länsarbetsnämnden dikuterar hur man ska komma tillrätta med den tilltagande stressen som slår ut så många från arbetslivet.

Kvartetten hemma efter 10-dagars jordenruntresa

I slutet av november vann fyra studenter från Jönköping en jordenruntresa i en tävling där det gällde att sätta ihop en marknadsföringsstrategi för en hälsodryck.

Nu är de hemma igen från sin resa, som inte varade i 80 dagar, utan bara 10. Det blev en intensiv tripp för fyra personer som inte kände varandra sen tidigare.

Designåret 2005 - hur var det?

2005 är ju designåret några veckor till. Dag Holmgren är professor i industridesign på Ingenjörshögskolan i Jönköping och summerar året som snart gått.

Kårtrastarna tar ton ikväll

Studentkören Kårtrastarnas ordförande Lisa Ifvarsson och medlemmen Charlotte Jerkelund berättar om kvällens julkonsert tillsammans med studentorkestern Utblås1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".