Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Kända människor, spännande historier, nya trender och den viktigaste debatten just nu i riket och i Jönköpings...

Lasso 9/12 2005

Publicerat fredag 9 december 2005 kl 16.55
1 av 7
2 av 7
Maria Ljungberg, Jonny Petersson och Bibbi Runesson i Burserydsrevyn .
3 av 7
Susanne Petersson från Värnamo som Lola i musikalen Copacabana.Foto: Mats Samuelsson
4 av 7
Susanne Petersson på besök hemma i Värnamo. Foto:Karin Malmsten
5 av 7
Nya parkeringshuset i Jönköping Foto:Peder Losten
6 av 7
Sara Löfgren Foto:Patrick Trädgårdh, Pressens bild
7 av 7
Mattias Samuelsson Foto:Gerd Petersson


Sara Löfgren i Lasso

Sara Löfgren som tillsammans med Andres Esteche besöker Gisleparken i Gislaved fredag och lördag för att ge en julkonsert.

Julkonserter i långa rader

Antalet julkonserter i jönköping har ökat lavinartat och man kan tro att marknaden är mättad, men på konserthuset i jönköping har man idel succeföreställningar...


De har inte fått scenkläderna färdigsydda än och de har inte heller tillgång till vare sig orkester eller sporthallen Tyngelvi där revyn ska framföras. Så fram till annandagen får träningen genomföras på enklare sätt. Premiär på trettondagsafton.

Full fart på lokalrevyerna i länet

Just nu pågår förberedelser och repetitioner på åtminstone sju lokalrevyer i länet med premiär på nyåret.I Burseryd är det tjugonde lokalrevyn som sätts upp. Det är ett litet gäng: tre killar, tre tjejer och ett fyramannaband.

Egentligen är det bara två av länets revyer som har premiär på nyårsafton: Sällskapet Kommunalskratts Vättervågat i Jönköping och Värnamorevyn som i år heter Blåsningen. Exakt likadant heter för övrigt Falkenbergsrevyn och det är förstås januaristormen som behandlas. Eksjörevyn Sett och Hört har premiär 4 januari. De fyra övriga: Vetlanda (Grusade planer), Skillingaryd (På nytt spår), Gränna (folklustspelet Fröken Bergs pensionat) och Burseryd (Lite nytt, lite bytt, lite gammalt) väntar till trettondagsafton 5 januari.

Ett genomgående tema i årets revyer är just stormen Gudrun.

Susanne  från Värnamo gör succe som Lola i musikalen Copacabana i Växjö.


Lovorden haglar över huvudrollen Lola i musikalen Copacabana i Växjö.
Lola spelas av Susanne Petersson från Värnamo. Föreställningarna har varit slutsålda till 97 procent under den gångna månaden sen premiären. Och nu när det bara är en spelvecka kvar, så sätts det in en extraföreställning.

I vanliga fall finns Susanne Petersson på Wallmans salonger i Köpenhamn. Tycker hon då själv att musikalen Copacabana är hennes genombrott?

Nya parkeringshuset i Jönköping invigt

Klockan tre på fredagseftermidagen invigde kommunalrådet Per Larsson till trumpetfanfar det nya parkeringshuset på centrala Öster i Jönköping, det som ligger på vad som i folkmun brukar kallas ”Domusparkeringen bakom Åhléns.” Fast eftersom det nya p-huset delvis vetter åt Smedjegatan heter det nu kort och gott Smedjan.

En del efterarbete återstår i trapphus med mera men alla parkeringsytor är klara och från och med nu kan alla som vill parkera på Öster i Jönköping använda det nya p-huset. Infart ligger åt samma håll som museirondellen.
Jönköpings kommun bjuder på gratis parkering till och med söndagen 18 december. Från måndagen 19 december till och med nyårsafton är de två första timmarna avgiftsfria. Därefter kostar det 10 kronor i timmen, 60 kronor för en hel dag och 70 för ett dygn.

Bert Norlander på Arkitekthuset har varit huvudansvarig arkitekt för denna skapelse med mycket självrengörande glasrutor. Det annorlunda med parkeringshuset Smedjan är att det inte finns några separata våningsplan. Man åker uppåt i en ständig spiral i en särskild fil. När man kör ner behöver man aldrig riskera att möta någon.500 bilar finns det plats för.

 

Carl-Henrik åker till Afganistan

Pablo Dalence har träffat Carl-Herik Dimming från Eksjö regemente som ska åka till Afganistan.

Filmmakare från Eksjö

Mattias Samuelsson från Eksjö, kan kalla sig regissör, producent och  fotograf. Hans första långfilm, som heter ”I dimman av de förflutna”, är ett kostymdrama som utspelar sig på 1700-talet,  är nu snart klar.


 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".