1 av 3
2 av 3
Pokerspel på nätet
3 av 3
Oljedepåbrand utanför London. .( AP Photo/Tom Hevezi) COPYRIGHT PRESSENS BILD

Lasso måndag 12/12

Poker-haussen kan öka spelmissbruket

Håller Sverige på att bli ett land av korthajar?

Årets julklapp sägs vara ett pokerset, SVT har tema poker, Svenska spel startar poker på nätet.
Eleverna på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping klagar över att de inte kommer intill skoldatorerna för att göra sina läxor, eftersom de är upptagna av kompisar som spelar just poker på nätet. Lasso pratar med några av de pokerspelande eleverna.

I Lasso också Mikael som vet en hel del om poker och spel. Han är en före detta spelmissbrukare som idag får stötta andra som spelar bort hus och hem på nätet.

 Extra nykterhetskontroller luciaveckan

Under den här veckan ska runt 300.000 bilister runtom i Europa stoppas av polisen i en stor gemensam EU-satsning mot rattfylleri. man passar också på att kolla om bilen har vinterdäck till exempel.

I förmiddags stoppades bilister vid Västra Jära på riksväg 40 utanför Jönköping:

Privatpersoner stoppade rånare i Gislaved i helgen

En 17-årig pojke greps av privatpersoner natten mot söndag efter ett väpnat rån mot Shellstationen i Gislaved. Rånaren kom in på macken en stund före midnatt och hotade expediten med ett pistolliknande föremål. Några privatpersoner såg 17-åringen springa från platsen, grep honom och höll kvar honom tills polisen kom. I Lasso berättar en av killarna varför han följde efter rånaren.

Ann-Christine Karlsson, chef för kriminalen på Värnamopolisen, menar att man måste vara försiktig, även om det är bra att visa civilkurage, för man kan utsätta sig för en stor risk.

Oljedepåbranden i London kan hända här också...

Tidigt i söndags morse väcktes hundratusentals engelsmän av en formidabel smäll, när en av Englands största flyg- och bilbränsledepåer i Buncefield nordväst om London exploderade.

En av våra londonkorrar Christian Wulff från Habo, berättar att londonborna nu hamstrar bensin.

Olje- och bensindepåer på betydligt närmare håll än London, det finns i bl a Jönköping vid Munksjön, i Västervik och Kalmar. Brandingenjör Claes Löfgren berättar vilken beredskap man har lokalt för en liknande brand.

Anders Ljunggren om turbulensen kring hans nya utnämning

Fd Eksjöbon, fd statssekreteraren i Finansdepartementet Anders Ljunggren har hamnat i blåsväder

Det handlar om hans nya jobb som andreman på svenska ambassaden i Helsingfors, ett jobb han fått trots att det officiellt råder anställningsstopp inom UD- nåt som facket inom UD reagerat mot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".