1 av 3
2 av 3
Julgransförsälning. (Foto: Jack Mikrut)
3 av 3
Robert Wells och Jill Johnson inför trettondagskonserten. (Foto: Jack Mikrut, Pressens bild)

Lasso fredag 16/12

Lasso kollar in årets julgransförsälning
Den här veckan har julgransförsäljningen kommit i gång på allvar. Numera kan man köpa granar lite överallt t ex vid korvkiosker och på bensinmackar. Och konkurrensen är hård enligt Kalle på Kalles kiosk.

Jönköpings kommuns bredband
Idag öppnades första etappen av Jönköpings kommuns nya bredbandsnät, och på sikt ska nu 98 % av alla kommuninvånare få tillgång till bredband. Även dom som bor på landsbygden.
Det var företaget Terracom som för ett halvår sedan skrev avtal med Jönköpings kommun om att ordna bredband till i stort sett alla hushåll i kommunen. Och det nät som nu byggs ut är en fortsättning på det stadsnät som kommunen beslutade om 2001.
Kommunalrådet Ann-Marie Nilsson och Terracoms vd Bengt Broman var nöjda idag när dom kunde presentera det bredband som många väntat så länge på. Och numera handlar ju bredbandsuppkoppling inte bara om att få tillgång till internet, säger Bengt Broman.

Jill Johnsson och Robert Wells
Bara för att julen är över, betyder inte det att julkonserterna är över.
Till trettonhelgen kommer Jill Johnson och Robert Wells till konserthuset i Jönköping och Kjell fick redan nu en pratstund med dem.

Klädmodet till nyår
Vad ska  man ha på sig för att vara nyårsfin?
Vad är det som gäller i år? Glitter och paljetter och kan man ha jeans?

One night with the king

Under ett års tid har musikanter från Jönköping hållt på med showen om ”the king”. Joacim Sjöquist, som sjunger Elvis, var i Lasso- studion.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".