1 av 5
2 av 5
Tolvåriga Anna Lundberg har hängt glitter och kulor på dörren till spiltan där hennes häst Zero står. (Foto: Peder Losten)
3 av 5
Amy Diamond på besök i Lasso fredag. (Foto: Johan Wiberg)
4 av 5
Erik Edman är hemma för att fira jul och passade på att besöka Lasso fredag. (Foto: Johan Wiberg)
5 av 5
Matthias Wollo och Fredrik Jonsson var på besök i studion för att prata om sitt projekt Donia

Lasso fredag 23/12

Erik Edman är hemma i Habo för att fira jul
Landslagsspelaren Erik Edman är hemma för att fira jul i Habo mitt i julklappsinköpen kom han förbi och hälsade på i studion. Hör honom berätta hur det är att spela i landslaget.

Amy på besök
Amy Diamond är nominerad till tre Grammisar och ska va med i Diggilo nästa år hur tycker hon det känns. Kjell fick besök av henne i studion för en liten pratstund.

Ny svensk julskiva
Matthias Wollo och Fredrik Jonsson var på besök i studion för att prata om sitt projekt Donia (som betyder världen enligt Moh Denebi på bl a persika) Ny svensk julskiva med en kavalkad av kända musiker. 

Julfint hos djuren
Fyrtio procent av alla mjölkbönder sätter ut en adventsljusstake i lagårn till julen.
En del har julstjärna, krans på dörren, julgran och julgardiner. En procent sätter till och med ut en julbock till sina kritter.
Men på Järstorps prästgård utanför Jönköping har kor och ungdjur inte fått något julpynt. Men det är rent och snyggt i lagårn.

- Och vi brukar ge dem en extra ryktning dan före julafton, säger Hans och Inger Lundberg som båda arbetar i familjejordbruket.
Inger lovar att hon ska sätta ut en ljustake till korna.
Men på Järstorps prästgård är det hästarna som får pyntet. Det ser deras tolvåriga dotter Anna och hennes kompis Moa till.

Pojkbandet Streetweze hemma i småland
På Irland håller fem killar på att trimmas för att bli ett nytt pojkband ala Take That och Backstreet Boys.
Två irländare, en amerikan, en engelsman och Jonathan Fagerlund från Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".