Årskrönikan 2005

SR Jönköpings nyhetsreportrar berättar om stora och små händelser under året som gått.

I Gislaved utspelades en familjetragedi den 7 april.
En 17-årig tjej mördade, med hjälp av pojkvännen, sin mamma och skadade sin pappa svårt, i ett försök att få ut arvet.

Psyksjuke Allan tvingas bo i en källare i Habo kommun. Jessica Sonelius gjorde under hösten flera inslag om Allans situation.

O-ringen kom till Småland. Runt 15 000 orienterare fyllde Skillingaryd i juli 2005 och campen blev ”länets fjortonde kommun”. David Westh minns O-ringen.

Orkanen Gudrun
Karin Selldén och Eva Göransson avbröt helgledigheten för att sända extra i SR Jönköping hela kvällen en bit in på natten, och berättar om en hektisk kväll.

Värnamoreportern Karin Malmsten bor själv i stormdrabbat område och berätter om alla svårigheter, men också glädjeämne och nya vanor, som kom med Gudrun.

Stormen hade en annan oväntad effekt. Nyhetsreportern Maria Rymell fick flyga helikopter för första gången i sitt liv, något hon länge önskat få göra.

I somras kidnappades irakiske jönköpingsbon Minas Ibrahim al Yousifi under uppmärksammade former.

Daniel Rundqvist följde kidnappningen, som blev ifrågasatt för många konstiga detaljer.

De romska barn i Eksjö kommun blev en följetong. Kommunen hade nämligen problem med att få dem att gå till skolan, och i oktober skrev man brev till Finansdepartementet för att be om hjälp.

Abigail Sykes berättar alla turer kring detta.

Nyårsafton förra året försvann två personer i länet, båda hittades döda, men bara en mördare fick sitt straff. Pablo Dalence berättar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".