1 av 4
2 av 4
Birgit Nilsson har avlidit. Foto: Jan Collsiöö (COPYRIGHT PRESSENS BILD)
3 av 4
Från vänster VD Lars E Boreström Vätterleden Invest, VD Lars Lejon Hordagruppen, VD Sven-Olov Libäck på Latour Autotube. (Foto:Karin Malmsten)
4 av 4
Mia Boozer och Charlotte Kraft som flyttat hem til lJönköping igen. (Foto:Kjell Ahlkvist)

Lasso onsdag 11/1

Birgit Nilsson har avlidit

Operasångerskan Birgit Nilsson har avlidit, 87 år gammal.

Hon begravdes idag i Västra Karup i Skåne.

Sista radiointervjun med Birgit Nilsson gjordes av SR Malmö när hon fick Region Skånes kulturpris 27 oktober i fjol, 2005.

Nalenfest ska locka hem Jönköpingsbor

En fest på det gamla jazzhaket Nalen nästa månad ska locka hundratals utflyttade Jönköpingsbor att flytta hem igen från Stockholm.

Emil Danielsson från föreningen för marknadsföring av Jönköping har med hjälp av gamla skolkataloger och adressregister letat reda på presumtiva återvändare.

Två som redan valt att flytta hem för att slippa builköer och dagisköer är Mia Boozer och Charlotte Kraft. Men Anders Rydell kan aldrig mer tänka sig att bo i Jönköping!

Korren i Israel jobbar som följeslagare

Lassos korre i Jerusalem, Östen Gunnarsson från Eksjö, berättar om livet som följeslagare för att göra livet lättare för både palestinier och israeler som hamnat i kläm i konflikten.

Samtal om ”Gummibältets” framtid

Det har hänt mycket under de senaste decennierna inom det som brukar kallas ”gummibältet” och som sträcker sig mellan Rydaholm och Viskafors. Bl har fordonsindustrin blivit allt tuffare i sina krav på priser och kvalité.

Vad händer egentligen med gummindustrin?

Lasso ställer frågan, apropå Vätterleden Invests försäljning idag av Hordagruppen till Investmentbolaget Latours dotterbolag Autotube. Hordagruppen består av en plast och två gummifabriker i Horda, Bor och Ohs i Värnamo kommun och säljer bl a till fordonsindustrin.

Bandyklubben Västerås i startgroparna för en inomhushall

Ikväll är det dags för elitseriebandy igen.

Vetlanda möter Västerås på bortaplan, ett VSK som liksom VBK går i byggtankar för en inomhushall.

Anders ”Masen” Agarsson, sportchef VSK diskuterar födelarna med inomhusbandy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".