1 av 4
2 av 4
Peter Almström får tårta. Foto:
3 av 4
Från vänster projektledare Hans Fagher, centerpartistiska kommunalrådet Maria Leifland och exploateringschef Britt Andersson om Bomässan med temat Livsstil i Värnamo i september. (Foto:Karin Malmsten)
4 av 4
Jet gav sig i kampen mot Shell idag och höjde bensinpriset. Priserna på skyltarna gällde kl 15.35, måndag, på Herkulesvägen i Jönköping.

Lasso måndag 23/1

Spolade isgata istället för isbana...

Ibland blir det ju inte som man tänkt sig.

Två pappor skulle vara snälla och spola en skridskobana till barnen i Bankeryd igårkväll.

Men det slutade med att hela Attarpsvägen blev en isbana när vattnet sprang läck. Dessutom blev en källare vattenfylld.

Lassos reporter Peder Losten köpte en tårta och åkte till en av papporna, Peter Almström. ”Ett sådant engagemang borde belönas” var devisen.

Länskvinnor representerar s på World Social Forum i Mali

Under fem dagar har det hållits ett stort arrangemang i Mali i Afrika, World Social Forum, med hundratusentals deltagare från hela världen.

Socialdemokraterna har skickat två kvinnor till forumet: Ulla Hägg från Eksjö och Carina Ödebrink från Vaggeryd.

Bomässan bussas ut i Värnamo kommun i höst

Nu planerar Värnamo en annorlunda bomässa - en mässa utan mässhall!

Istället kommer bussar med mässbesökare att rulla ut över hela Värnamo kommun hem till folk som har hittat ett boende som passar deras olika livsstilar.

På programmet står tex besök hos en konsult med kontoret hemma och pensionären som byggt nytt för att kunna bo kvar hemma länge.

Temat för bomässan i Värnamo i september blir just Livsstil, berättar kommunalrådet Maria Leifland.

Foto:Karin Selldén


”Bensinspioner” håller koll på konkurrenternas pris

Hur kan priset på bensin ändras från en timme till en annan på obemannade bensinstationer? Hur vet det ena bensinbolaget exakt vad det andra har för pris?
Martin von Arronet, infotmationschef på Shell, berättar om ”bensinspioner” och den stenhårda konkurrensen bensinbolagen emellan.


 Liten cancerfond gör stor nytta

I snart 35 år har en liten cancerfond här i länet verkat i det tysta för att stötta både de som forskar i cancer, och de som drabbats av den svåra sjukdomen...

Bengt Norberg, överläkare på onkologkliniken på Länssjukhuset Ryhov och Leif Engqvist, överläkare på medicinkliniken på Värnamo sjukhus, sitter båda med i stiftelsen som har hjälpt många till ett bättre liv.

 Jämtin in i truppen redan ikväll

Elithockeydags igen. HV71 möter Timrå hemma. Radiosportens Björn Geijer berättar att Andreas Jämtin gör comback i HV-tröjan redan ikväll. Pasi Määttänen, däremot, kommer nog inte tillbaka mer...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".