1 av 2
2 av 2
Zlatan Muslimovic i Messina-tröjan till höger i bild. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi ) COPYRIGHT PRESSENS BILD.

Lasso onsdag 25/1

Lazy glömdes bort efter trafikolycka - fick avlivas

I ett iskallt garage i Nässjö satt en trafikskadad hund i tio timmar. Husse hade körts i ambulans till sjukhus med löfte om att hunden skulle tas omhand.

När han hittade hunden i den krockskadade bilen i garaget, var det för sent, och den fick avlivas.

Nu anmäler Keld Petersen polisen, för att hans schäfer Lazy glömdes bort efter olyckan i fredags.

Piratpartiet siktar på riksdagen

Knappt åtta månader kvar till riksdagsvalet finns ju de som tror att nya partier ska kunna ta sig in i riksdagen vid höstens val.

En av dem som tror det är Nino Protic i Ljungby, som är smålandsordförande för Piratpartiet, ett parti som vänder sig till omkring en miljon illegala dataanvändare i Sverige.

Zlatan om livet i Italien och Habo

Lassos korre idag, fotbollsspelaren Zlatan Muslimovic, berättar om livet som proffs på Sicilien i Italien och om ungdomsminnen från Habo. Och om hur är det att ständigt bli jämförd med sin namne Zlatan Ibrahimovic.

Naturbruksgymnasierna upplever en ny vår

Landets naturbruksgymnasier upplever en ny vår. Eleverna strömmar till som aldrig förr och de siktar på jobb inom den gröna sektorn. Det handlar om allt från tradtionellt jordbruk till hundpensionat.

På Stora Segerstad i Reftele och Värnamo naturbruksgymnasium märks det ökade intresset och en av eleverna, Elisabeth Svensson, sökte sig dit för att få gå en annorlunda utbildning.

Audition för stort musikalprojekt i Eksjö

Vill du bli musikalartist? Då har du världens chans nu i helgen. På lördag och söndag hålls audition i Eksjö för det stora musikalprojektet Oliver, där man söker flera hundra aktörer, berättar regissören Gunnar Forsell.

Löntagarkonsulter de anställdas hopp på Munksjö

Imorgon startar förhandlingarna om jobben på SCA Hygien på Munskjöfabriken i Jönköping. Ett 70-tal jobb är hotade och fackets sista hopp i kampen för jobben är nu löntagarkonsulterna som lade fram sin rapport i går.

Anders Hedberg är en av de två löntagarkonsulterna som gått igenom fabrikens förutsättningar i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".