1 av 4
2 av 4
Dansföreställningen STOMP på Lisebergshallen. Artisterna använder bland annat soptunnor, kvastar, avloppsrör, och Diskbänkar i sin dans. (Foto: Börge Skotnes, Pressens bild)
3 av 4
Agnes Carlsson, vinnare av "Idol 2005" ger sig nu ut på turné. Fredag 27/1 är det premiär i Gisleparken. (Foto. Jessica Gow, Pressens bild)
4 av 4
Christian Schmidt från Ing2 i Eksjö, en av deltagarna i Riket. (Foto: Jack Mikrut, Pressens bild)

Lasso fredag 27/1

Turnépremiär för Idol-Agnes i Gisleparken
Hasse P fick en pratstund med Agnes Carlsson när hon passerade Jönköping på väg till sin turnépremiär i kväll i Gisleparken.

Självförsvar för barn
Barn i Jönköping kan från och med söndag lära sig självförsvar enligt en metod som skapats av israelisk militär. Nu har också svensk militär tagit till sig metoden.
Krav Maga Center Jönköping heter klubben som arrangerar undervisningen. Den äger rum hos Jönköpings Kampsportsallians i Industrihuet på Rosenlund. Och man vänder sig till unga elever, mellan tio och tretton år.
Att aggressivt militärt självförsvar lärs ut till barn låter betänkligt. Men Fredrik Isaksson som är en av lärarna förklarar vad det handlar om. Vad betyder Krav Maga?

Final i riket, Christian Schmidt från Eksjö är med
Nu är målet nära men det har varit en tuff resa.
Hör Christian berätta om sin riketupplevelse och flickvänen Sandra som han träffade under inspelningen, trots att han haft andra planer för sig själv.

Tusen och en saga på Stadsbiblioteket
Tusen och en saga heter progamet som hålls imorgon på Stadsbiblioteket i Jönköping. Där är Marie Alonso projektledare och Arezoo Ghaeedvand medverkar.

Dansföreställningen STOMP på Konserthuset
STOMP är en kombination av slagverk och dans. Artisterna använder bland annat soptunnor, kvastar, avloppsrör, och Diskbänkar i sin dans. Nu kommer de till Konserthuset i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".