1 av 2
2 av 2
Rv31 utanför Jönköping. Foto: Elin Leicht

Lasso måndag 6/2

Svår halka på länets vägar

Väglaget på länets vägar har under dagen påmint om en spolad skridskobara, och det kom rapporter om den ena avåkningen efter den andra , framförallt på E4:an.

Peder Losten tog sig en titt på motorvägen vid 15-tiden.

Diskussion om karikatyrerna av Muhammed

Den danska tidningen Jyllands-Posten efterlyste karikatyrer på profeten Muhammed efter att kulturredaktören på tidningen fått höra att den danske författaren Kåre Bluitgen hade problem med illustrationerna till sin barnbok om profeten. Tidningen bad då konstnärer teckna bilder, och 12 av dem publicerades den 30 september.

Det startade lavinartade protester från den muslimska världen, som kulminerade i helgen med demonstrationer som uratade.

I det invandrartäta bostadsområdet Råslätt i Jönköping är folk visserligen upprörda och det pratas mycket om det, men några flaggbränningar av Dannebrogen är det inte tal om! Inte heller någon bojkott av danska produkter.

Henry Hyrkäs jobbar på Willys på Råslätt:

Ingemar Karlsson, generalkonsul för Sverige i Istanbul, från Burseryd, är islamkännare. Han menar att ingen i den sekulariserade västvärlden inte är medvetna om vilka krafter som kan sättas i rörelse av en sådan här sak.

Olle Stenholm, pressombudsman, tycker att det var ett dåligt journalistiskt beslut av Jyllands-Posten att publicera bilderna.

Höftskyddsbyxor nytt på hjälpmedelsmarknaden

Det händer mycket inom utvecklingen av hjälpmedel för sjuka och handikappade. Idag har Hjälpmedelscentralen en mässa i Rosensalen vid Rosenlunds vårdcentral i Jönköping. Där visas alla produkter som sjukvården gratis kan förskriva till de som behöver.

Som till exempel höftskyddsbyxor. Lovisa Goës på Hjälpmedelscentralen förklarar:

Hockeysnack inför HV-Mora

HV71 spelar tredje hemmamatchen i rad ikväll, sista matchen inför OS, mot ett Mora som slåss med näbbar och klor.

Radiosportens Björn Geijer ger förutsättningarna inför matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".