1 av 7
Renata Chlumska Foto:Marcus R Donner
2 av 7
3 av 7
Jonas Linderoth, spelforskare
4 av 7
Peter Hoelstad, Pressens bild
5 av 7
Louise Hoffsten Foto:Jack Mikrut,Pressens bild
6 av 7
John Nieubo och Cecilia Magnusson jobbar med hälsomässan i Huskvarna i helgen.
7 av 7
Martin Alfredsson och Mattias Berg har startat ett nytt musiknätverk i Jönköping.

Lasso fredag 10/2

 

Toaskräck på stan

Nordbor är ofta rädda på att gå på toaletten utanför hemmet.Många känner en stark oro över att smittas av sjukdomar på offentliga toaletter.
Detta framgår av en undersökning som en stor toalettpapperstillverkare låtit göra.

Lasso Fredag frågade några tjejer i Jönköping. Charlotte Karlsson tillhör dem som är måttligt oroade.

 

Renata halvvägs

Det var i november förra året som vi senast hörde av äventyrerskan Renata Chlumska som genomför sin ensamexpedition i kanot runt den amerikanska kontinenten. Nu har hon hört av sig igen.

 

 

Louise Hoffsten till Jönköping

På lördag kväll spelar Louise Hoffsten på Konserthuset i Jönköping. Vi fick tag i henne i en taxi i Växjö...

Ärligt, härligt eller förfärligt?

Det var frågan på det heldagsseminarium om det unga internet som pågick under fredagen på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping.

Jonas Linderoth som är doktor i pedagogik vid Göteborgs universitet forskar i dataspel.
Ofta hör man människor säga att dataspel är som en drog. Man blir fast. Det sociala livet förstörs. skola och arbete blir lidande.

- I extrema fall kan det bli så, säger Jonas Linderoth. Men för de flesta är det en spännande och givande sysselsättning. Själv deltog han i tre månader i online-spelet World of warcraft som är ett rollspel.Han blev verkligen uppslukad. Och visst, det händer att han fortfarande saknar det.

Vad skulle han göra om hans egna barn skulle fastna i ett sådant spel?
- Då skulle jag installera ett föräldrafilter som gör att man kan begränsa spelandet till högst ett par timmar om dagen, säger han.

Lyssnarnas godisminnen

Få saker väcker så goda minnen som godis. Efter ett inslag i Lasso om en ny bok om godisminnen har vi fått många tips från lyssnarna om gott godis förr i världen.


 

Hälsa och nöje på samma gång

Hälsan och livsstilen står i centrum på hälsomässan i Huskvarna folkets park i helgen. Men John Nieubo och Cecilia Magnusson, som jobbar med mässan, ser det också som ett rent nöje.


  

Därför gillar vi irländsk musik

Mart Hallek, är violonist i Jönköping och också medlem i Bean Bag, en jönköpingsgrupp som i flera år spelat irländsk musik. På lördag kväll kan man höra dem igen i Jönköping. Vi frågade Mart varför så många svenskar tycker om att lyssna på irländsk musik.

Nytt pop-nätverk

Popadelica, så heter ett nytt popnätverk som bildades för några veckor sedan i Jönköping. Martin Alfredsson och Mattias Berg är två av eldsjälarna som nu planerar musikfestival.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".