1 av 3
2 av 3
Julia Ingvarsson och Jesper Lindgren framtidens popstjärnor? (Foto:Peder Losten)
3 av 3
Amerikanen Wanatabe i Snowbordcross. (AP Photo/Lionel Cironneau) .

Lasso torsdag 16/2

Framtidens popstjärnor tävlar i Jönköping

Vem blir nästa Amy Diamond? Det är frågan. Idag hålls finalen i Lilla Melodifestivalen i Jönköpings gamla teater vid Hovrättstorget. Uppklädda och uppsminkade tio- till tolvåringar står på scenen.

Salong och läktare befolkas av artisternas kompisar från skolor och fritidsgårdar runt om i Jönköpings kommun.

Lilla Melodifestivalen har några år på nacken, berättar Ann-Sofie Linderoth från Fritid Jönköping.

Personligt varumärke viktigt för dem som vill upp

Att företag har varumärken vet vi ju alla. Och att de kan skadas vet vi också efter till exempel Skandia-affären.Men har du ett personligt varumärke? Du kanske har ett utan att veta om det?

Sofie Mattsson och Karin Gustavsson på Internationella Handelshögskolan i Jönköping har skrivit en C-uppsats i ämnet. Och det här med personligt varumärke är något som vi kommer att tala allt mer om, tror Sofie Mattsson.

En bransch, som det är extra viktigt att ha ett eget personligt varumärke i, är i modebranschen. Det är modeskaparen Robert Berggren från Fagerhult väl medveten om. Efter sin första egna modeshow i Stockholm gäller det att vårda sitt varumärke väl för att inte bara bli en dagslända.

Björn Geijer rapporterar om livet i italienska OS-skidbackar

Hur är det att jobba som sportjournalist under ett OS? Radiosportens Björn Geijer, som idag bevakar den nya alpina OS-sporten boarder cross i de italienska skidbackarna, berättar om mediauppbådet och om arbetsvillkoren under OS i Turin.

Åklagaren har begärt Bobbys mamma och sambon häktade

Under eftermiddagen kom beskedet att chefsåklagaren har lämnat in en häktningsframställan mot den försvunne Malmbäckspojken Bobbys mamma och hennes sambo.

Mannen och kvinnan är på sannolika grunder, alternativt skäligen, misstänkta för mord på pojken.

 

Provtagningar på självdöda vilda fåglar ska visa när H5N1 kommer till Sverige

Fågelinfluensan är på väg in i Sverige.Det var den stora nyheten igår, när två av de döda svanarna på den tyska ön Rügen konstaterades smittade av viruset H5N1.
Jordbruksverket beslutade genast att alla tamfåglar ska hållas inomhus om möjligt för att inte smittas.
Men alla vilda fåglar då - hur går det med dem?

Marianne Elvander, chef för Avdelningen för sjukdomskontroll och smittskydd på Statens Veterinärmedicinska Anstalt, i Uppsala, berättar om de provtagningar som görs på döda fåglar, och förklarar varför bara sjöfåglar har dött än så länge.

Katarina von Bredows bok uppsatt på ”världsboklista”

Den internationella organisationen IBBY, International board of books for young people, värnar om barn- och ungdomsböcker. Varje år sätter IBBY ihop en lista av barn- och ungdomsböcker som kan distrubueras ut till bibliotek runt om i hela världen.

Katarina von Bredow, barn- och ungdomsbokförfattare, har just blivit uppsatt på den listan med sin bok ”Hur kär får man bli?”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".