1 av 2
2 av 2
Rune Tedfors, vd och grundare av Ultra, och Peter Persson, kommunalråd, s, debatterar friskolornas vinst (Foto:Karin Selldén)

Lasso måndag 20/2

Het debatt om friskolornas vinstutdelning

Det är vinstutdelningstid i många företag så här års, och det gäller faktiskt också en del av landets friskolor. För trots att friskolorna lever på den kommunala skolpengen, blir det pengar över som blir vinster till aktieägarna.

Skolminister Ibrahim Baylan har reagerat mot detta och i förra veckan tillsattes en utredning som ska ta fram förslag på vad friskolorna egentligen ska göra med sina vinster.

För första gången, faktiskt, träffas Rune Tedfors, vd och grundare av UltraUtbildning AB och Peter Persson, socialdemokrat och kommunalråd i Jönköping som gjort sig känd som en av de största friskole-kritikerna i landet. Det gör de i Lassos studio för en het debatt om friskolornas vinstutdelning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista