Tisdag 21/2

Visingsös gamla ekar blir whiskyfat
I år är det 175 år sen Kronan planterade den första eken på Visingsö. Då var det meningen att Visingsö ekskog i en avlägsen framtid skulle användas till krigsfartyg åt svenska flottan. Men idag går ekarna på Visingsö bland annat till - whiskyfat.
Idag berättar Lasso historien om ekarna på Visingsö. Vi börjar med Christer Myhrman som är bas för det arbetslag med åtta man som vårdar skogen. Han konstaterar att ekarna genom tiderna gett mycket sysselsättning ute på öa.


Den som tillverkar whiskyfaten är tunnbindare Johan Thorslund. Eftersom det är svensk whisky i faten använder han sig uteslutande av svensk ek - och allra helst den från Visingsö.

 

Kan damhockeyn växa i länet efter damkronornas OS-silver?
Damhockeylandslagets succé har väl inte undgått någon. Två miljoner tittare i semifinalen mot USA, och silver i finalen igår efter en förlust mot suveräna Kanada!
Men vad händer nu? Hur fångar länets hockeyklubbar upp det stora intresset för damhockey? Eller gör de det? Lassos rundringning ger svar.

I studion Kicki Westgårdh, lagkapten i Jönköping Queens, och med per telefon Karin Mattsson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Bobbys mamma förhörd idag
Idag är det en vecka sedan som den försvunne pojken Bobbys mamma och hennes sambo greps, misstänkta för mord. I fredags häktades de och senare samma dag hittades en kropp i Lovsjön utanför Jönköping, som kan vara Bobbys.

I dag har mamman förhörts. Pernilla Arvidsson, nyhetsreporter på Sveriges Radio Jönköping, berättar.

Världskänd trestegshoppare i Huskvarna idag
Idag var trestegshopparen Christian Olsson i Huskvarna Sporthall.
Han var där för att lära de klasser som vunnit tävlingen Guldhoppet mer om hur man hoppar tresteg.
Lassos reporter Kjell Ahlkvist åkte dit...

Bukowskis värderare på besök i Lasso
Ett hålslag, en matburk eller en ergonomisk stol, kan det vara framtidens antikviteter?
Lasso sätter auktionskammaren Bukowskis värderare Barbara Beck-Friis på svåra prov.

Kvinnofridsrådgivningen viktig verksamhet för misshandlade kvinnor
För ett år sedan drygt öppnade länets första kvinnofridsrådgivning i Jönköpings kommun för att hotade och slagna kvinnor skulle få bättre hjälp.
Idag presenterades en utvärdering av det första året för socialnämnden i Jönköpings kommun.
Sirpa Axelsson är en av de två kvinnofridsrådgivarna.