Café Campus 2/3 2006

Studentspex snart även i i Jönköping?

Hittills bara Högskolan i Jönköping haft besök av spex från andra högskolor och universitet, nu planerar Johanna Bäck och Anna Tholén att starta ett eget i Jönköping. Om tillräckligt många ansluter ikväll kan det blir spex redan till insparken i höst.

Golfklubbarna måste nischa in sig för att behålla medlemmar

Richard Gustafsson, Christoffer Olsson och Johannes Nilsson har skrivit en C-uppsats om hur golfklubbarna bevakar omvärlden. Att hänga med i utvecklingen och ta reda på vad medlemmarna vill ha runt omkring golfen för att kunna utöva sin sport, är livsnödvändigt om inte klubbarna ska går kräftgång i medlemsantal. Guldåren är över, men få klubbar förstås vikten av omvärldsanalys.

Framtidsforskare om 80-talisterna

Tomas Fürth, framtidsforskare, höll uppskattade och välbesökta föredag på Högskolan idag, föredrag som handlade om studenterna själva - 80-talisterna.

Vilka värdeingar har den första riktiga dagisgenerationen?

Utbildningsministern hyllar HLK

I en debattartikel i JP idag hyllar utbildningsminister Leif Pagrotsky lärarhögskolan i Jönköping. Det handlar om det stora internationella utbytet på skolan som borde vara en förebild för andra lärarutbildningar, anser ministern.