Lasso onsdag 8/3

Vad tycker Reinfelt i typiska kvinnofrågor?

Politikern som synts mest i media de senaste veckorna och som ganska många tippar blir nästa statsminister är moderatledaren Fredrik Reinfelt.

Idag på internationella kvinnodagen, testades han i typiska kvinnofrågor av Lassos programledare Nina Glans.

Efter adopterade pojkens död, har adoptionskön mattats av?

Fallet med den 3-årige adopterade pojken från Jönköpingstrakten som avled av skador som han inte fick nån behandling för, har startat en sidodebatt i media om det är bra med adoptioner eller inte.

Kerstin Elfgard - Boberg, lokalt ombud för Adoptionscentrum i Jönköpings län, anser att det är mest positivt ändå, att det är fokus på adotionsfrågor just nu.

Premiärvisning för filmen Vem är Zandy Bell?

”Vem är Zandy Bell ?” heter en en nyproducerad kortfilm som handlar om hur det är att vara en ung kvinna i Jönköping idag.

Bakom filmen står sju tjejer från Råslätt i Jönköping, som alla kan tänka sig fortsätta göra film, om dagens premiärvisningar faller väl ut hos publiken.

Hestraföretag gläds åt OS-framgångar trots bonuspengar för varje medalj

Varje gång en svensk tog medalj i OS i Turin, fick sponsor-företagen öppna plånböckerna och betala extra.

Ett av dem är familjeföretaget Hestrahandsken i Isaberg, som är störst i Skandinavien på att tillverka specialhandskar till idrottare.

Men hur mycket varje OS-medalj kostat företaget är en hemlighet, säger en Claes Magnusson, en av två bröder som äger företaget.

Röda dubbeldäckare och skräpmat på väg ut ur London

Lassos korre i London, Christian Wulff, rapporterar om att den gamla sortens röd dubbeldäckare är på väg att bytas ut, och att Mc Donald’s tvingas att stänga restauranger för att en hälsomatsvåg sveper över London!

Sofia samlar namn mot kvinnovåldet

Förra året våldtogs och mördades Sofia Pernus kompis Kajsa i Norrköping, där Sofia kommer ifrån.

Idag studerar hon på Mullsjö folkhögskola och har startat en mailinglista för att försöka stoppa kvinnovåldet i samhället. Namnen ska hon sedan skicka till jämställdhetsminister Jens Orback.

Sofia Pernu berättar här själv om vad som hände Kajsa.