Lasso torsdag 9/3

Marie Stenhoff i Stockaryd odlade cannabis mot sin svåra värk

I 26 år har Marie Stenhoff i Stockaryd lidit av fibromyalgi. För ett par år sedan började hon att odla cannabis hemma för att lindra den svåra muskelvärken med. Men nu är det slut med det - istället väntar sex månaders fängelse för droginnehav. Det började sommaren 2003.

Sven-Olov Lindahl är informationsläkare på landstinget i Jönköpings län, och har en annan helt annan syn på cannabis än vad Marie Stenhoff har.

Varning för lömsk vätteris!

I måndags berättade vi i Lasso att isen lagt sig på Vättern. Snart var långfärdsskridskoåkarna ute på isen och åkte. Men vätterisen är lömsk.

Christer Sjöstedt, brandmästare på Räddningstjänsten i Jönköping, varnar för Vätterns is!

Mycket arbete kvar för att nå superetta-standard på Vallen

Det är bara fem veckor kvar till Jönköping Södras comeback i elitfotbollen. Den 14 april spelas premiärmatchen i superettan mellan J-Södra och Brommapojkarna.

Men på arenan, Stadsparksvallen, är gräsmattan inte grön. Den är jättevit! Och runtom på vallen byggs det...

Fostra barn efter sunt förnuft eller efter expertråd?

Varför är det så svårt att vara förälder idag? Måste man vara en Super-nanny, eller räcker det med sunt förnuft? Överallt öppnas rådgivningar och hjälp för blivande och nyblivna föräldrar för att de ska klara av att vara föräldrar.

På Dalvik i Jönköping till exempel finns en familjecentral där man bland annat ger information om föräldraskap och barns hälsa.  Carina Josefsson jobbar som förskollärare på öppna förskolan i Dalviks familjecentral.


 

Barnpsykolog Agneta Robsahm om att det visst kan vara jobbigt med att ha barn, men att glädjen över barnet ändå vinner i längden.

Team Joy gör SM-debut i helgen

På lördag gör Team Joy från Jönköping SM-debut i teamåkning, alltså konståkning i grupp, som hålls i Mölndal.

Just nu tränar Team Joy i träningshallen i Kinnarps Arena för sista gången innan det är allvar...

 

Ung författare om hur viktigt språket är för identiteten

En av Sveriges mest uppmärksammade unga författare för ett par år sedan, Jonas Hassen Khemiri, är i Värnamo ikväll för att hålla i ett samtal om språk och identitet på biblioteket.
2003 debuterade han med boken ”Ett öga rött” som alla snackade om, framförallt för språkets skull!

Nu har du kommit ut med en bok till som heter ”Montecore - en unik tiger”.