1 av 4
2 av 4
Göran Adlén, omvärldsanalytiker. Foto: Peder Losten
3 av 4
På företagsfabriken i Värnamo mötte vi fr v Astrit Halili, Jan Hultegård, Monica Karlsson och Viktor Petersson. Foto: Karin Malmsten.
4 av 4
Författaren Ragnar Järhult och konstnären Jan-Olof Larsson. Foto:Peder Losten.

Lasso onsdag 22/3

Grafiska bilder på plats efter 24 år på irrvägar

Våren 1982, i samband med ockupationen av den gamla brandstationen i Jönköping, gjorde konstnären Jan-Olof Larsson sex grafiska bilder som avbildade den tidens anda i staden.

Idag, efter att bilderna varit på irrvägar i 24 år, hänger de nu för beskådan i vad som blev resultatet av ockupationen, Kulturhuset i Jönköping.

”Framtiden är inte vad den brukade vara”

”Framtiden är inte vad den brukade vara”. Det är titeln på en bok som omvärldsanalytikern Göran Adlén gav ut förra året.

Det var också temat för en föreläsning han höll nu på eftermiddagen på Internationella Handelshögskolan i Jönköping inför en publik av folk från remklambransch och näringsliv.

Och hur brukade framtiden vara då?

Korre i Australien om Larry och melodifestivalen

Lassos korre idag är Kornelia La Carruba, från Mullsjö, men som bor i Melbourne i Australien sedan några år tillbaka. Och där pratar man förvånansvärt lite om cyklonen Larry som dragit över nordöstra delen av Australien. Däremot om ett stort sportevenemang just nu i de gamla brittiska kolonierna, och faktiskt också lite om den europeiska melodifestivalen.

Företagsfabriken bra för nyföretagandet

I juni förra året startades Företagsfabriken i Värnamo, där intresserade kan hyra in sig för att utveckla sina idéer för att få fart det dåliga nyföretagandet.

Och efter tio månader är nio av tolv kontor upptagna.

I Företagsfabriken ska man ha råd att misslyckas, och få hjälp att komma igång, det säger centerpartistiska kommunalrådet Maria Leifland som sitter i näringslivsbolagets styrelse.

Proffice på turné för att ragga arbetskraft

Det pratas ju mycket om att det är så svårt att skapa nya jobb i Sverige. Men på bemaningsföretaget Proffice hittar man både jobb och arbetskraft. Just nu har företaget parkerat sin turnébuss i Jönköping för att hitta både nya företag och ny arbetskraft.

North Bank Supporters vs Wolfpack inför semin

Igårkväll blev det klart att HV71 får möta Färjestad i hockeyns SM-semifinal.

Första matchen spelas i Karlstad på lördag, men redan nu låter Lasso de båda lagens supporterklubbar drabba samman i en frågeduell.

Michael Borring, ordförande i HV:s supporterklubb North bank Supporters möter Mikael Mällroth, dito i Färjestads supporterklubb Wolfpack...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".