1 av 4
2 av 4
Nedskräpning Foto: Maria Steen, Pressens bild
3 av 4
Eldons maskiner gick på auktion idag. Foke Pettersson, aukstionist, höll i klubban. (Foto:Kjell Ahlkvist)
4 av 4
Elmia öppnade portarna för en helt ny mässa "Elmia material och funktion" (Foto: Karin Selldén)

Lasso tisdag 25/4

Eldons lösöre under klubban idag

Gamla anrika företaget Eldon har krympt och både lokaler och de allra flesta maskiner har blivit överflödiga.

Idag auktioneras därför större delen av lösöret ut.


 

Förväntningarna för höga på J-Södra efter smakstarten

Seger med 3-2 i premiärmatchen mot Brommapojkarna på Stadsparksvallen i Jönköping.Seger 3-0 mot allsvenska Häcken i Svenska cupen och så oavgjort 1-1 mot Norrköping borta i superettan i går kväll.

Säsongen har onekligen startat anmärkningsvärt bra för nykomlingarna i superettan Jönköpings Södra IF

Så bra att det kan bli ett svårt bakslag, menar tränare Olle Nordin.


 Skräpplockardagar räcker inte för att stävja nedskräpningen

Just den här veckan är 110.000 svenskar, varav 4.300 länsbor, ute och städar i Håll Sverige Rent-kampanjen Nationella skräpplockardagarna,och kommunernas personal är också ute och sopar och fejar på gator och torg på allt skräp som kommit fram efter snön.

Och det behövs - för det har blivit allt skräpigare.

Men det går inte att städa bort problemet med nedskräpning anser Naturvårdsverkets generaldirektör Lars-Erik Liljelund, som gett sig ut i debatten om ”skräpsverige”

Det är dock inte lätt att svara på hur har det blivit på det här sättet?


Lyssnarna har också åsikter om skräp.

Genomskinlig betong på ny materialmässa

Idag öppnade en helt ny mässa på Elmia i Jönköping som heter ”Elmia material och funktion”. Den är tänkt att utmana den traditionella möbel- snickeri- och inredningsbranschen och ska också locka branschen till nytänkande.

Ett exempel på det är nya material.En av utställarna visar upp betong som man kan se igenom! Johan Heinerud från Rvarukvarnen berättar vad det är.

Het politisk debatt i om sjukresorna

Landstingsfullmäktige har idag debatterat framtiden för sjukresorna.

För några veckor sedan kom en mycket kritisk revisionsrapport om hur dåligt mycket fungerar när det gäller just sjukresor och färdtjänst, och det ledde till en het debatt, som kom att handla en hel del om man ska dela på sjukresorna och färdtjänsten för att få ordning på sjukresorna.

Hur ser då de olika partierna på detta?Först ut moderaten Peranders Johansson:

Informationsturné om bygglov i Nässjö kommun

Ett par kvällar framöver håller Nässjö kommun informationskvällar om bygglov, detaljplaner och kommunala tomter. För nu när solen tittar fram är frågorna många om altaner, friggebodar och nya garage som ska byggas under de ljusa våkvällarna.

Bernt Wilhelsso berättar om turnén till olika medborgarkontor i Nässjö kommun.

Vänsterpartiets kris i Vaggeryd löst sista dagen

Igår var sista dagen för de politiska partierna att registrera sina listor så att valsedlarna kommer ut i god tid inför höstens val . Men för somliga partier har det varit kämpigt att över huvud taget få fram namn att sätta på sina valsedlar-

I Vaggeryd t ex hängde det på ett hår för vänsterpartiet, men till sist löste det sig, fyra kvinnor ställde upp med sina namn på vänsterpartiets fullmäktigelista.

Alice Åström, riksdagsledamoten, toppar även kommunlistan och fdöröker föklara varför det är så svårt att få folk att ställa upp.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".