1 av 3
2 av 3
Tom Cewers ortopedläkare (Foto: Kjell Ahlkvist)
3 av 3

Lasso torsdag 11/5

Bobbyrättegången: idag sambons version

Under tre dagar denna vecka har den sk Bobbyrättegången pågått vid Eksjö Tingsrätt.
Idag har sambon fått ge sin version av vad som hänt. Sambon och mamman ger olika intryck i rätten, rapporterar Martin Eriksson, som bevakar rättegång i SR Jönköping

 


Bara en enda ”plusjobbare” i Aneby hittills

Den 1 januari i år startade försöken runt om i Sverige med s k plusjobb, dvs att långtidsarbetslösa ska få chansen att komma ut i arbetslivet.

Men i Aneby kommun har inte försöket slagit så väl ut. Av dom 10 platser man har fått pengar till, är bara en enda tillsatt hittills.Det är ett jobb på Kretsloppsgården i Aneby som chaufför, ett jobb som Jan Söderstedt fick för en månad sedan.


Hur studsare ska undvika hamna på ortpeden

Studsmattorna är mycket populära, men på landets ortopedkliniker fasar man lite inför varje säsong, för ju fler studsmattor, desto fler frakturer.

Tom Cewers är biträdande verksamhetschef på ortopeden på Länsjukhuset Ryhov och han har märkt av en ökning av frakturer redan.


Fritidspedagoger lär sig hur barn ska göra om de går vilse

Om man jobbar på förskola eller fritids och ska ut i skogen med en stor barngrupp, så gnager säkert oron för att något av barnen ska gå vilse.Men det finns ett sätt att lära barnen hur man ska hitta dem, om de går vilse.

Idag fick ett 40-tal fritidspedagogstudenter på Högskolan lära sig hur i skogen i Vattenledningsparken i Jönköping, ledda av läraren i utomhuspedagogik, Maria Hammarsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista