1 av 9
2 av 9
Nu är caféet i det här huset i Gislaveds centrum stängt. (Foto: Anders Borg.)
3 av 9
Gode mannen och förmyndaren Åsa Norum med kattungarna Beda och Agnes. (Foto: Karin Malmsten )
4 av 9
Cecilia Malmström (Foto: Karin Selldén)
5 av 9
Helene Pettersson, s
6 av 9
Markus Friberg, m (Foto:Kjell Ahlkvist)
7 av 9
Johan Uhr, Länstyrelsen
8 av 9
Lena Larsson Smålands Turism (Foto:Kjell Ahlkvist)
9 av 9
Kalle Svensson Foto: Pontus Lundahl, Scanpix

Lasso tisdag 23/5

Bordellverksamhet på café i centrala Gislaved

Under ett par dagar har Nyheternas reporter Anders Borg rapporterat om en knark- och prostitutionshärva i Gislaved som polisen under stort hemlighetsmakeri utreder.

Det rör sig om ett café mitt i stan där det förekommit bland annat bordellverksamhet.

 


Nytt debattforum för god mans bekymmer

När man hör talas om gode män i nyheterna handlar det oftast om att någon förskingrat pengar, eller lurat den som han eller hon ska hjälpa. Men nu vill Åsa Norum, från Ekenäs utanför Anderstorp ändra den bilden.

Att vara god man och förmyndare ger glädje, kärlek och tillfredställelse, menar hon.Och i förra veckan startade hon ett debattforum på internet med en egen websida för alla godemän i Östbo-Västbo för att de ska kunna stötta och uppmuntra varandra...

Cecilia Malmström samlar en miljon namn 

Cecilia Malmström, folkpartist och eu-parlamentariker, driver en kampanj för att stoppa flyttkarusellen i EU, där Europaparlamentet då och då sammanträder i Strasbourg i Frankrike i stället för Bryssel i Belgien. Den flyttcirkusen kostar över 200 miljoner Euro per år!

Nu har hon fått ihop nästan 100.000 namn, men det krävs en miljon!

 

Politisk paneldebatt om akademikernas framtid

Arbetslösheten bland akademiker är hög, det har vi pratat om i Lasso förut. Idag hålls en politisk dag på Internationella Handelshögskolan i Jönköping där temat är utbildning och framtida arbetsmarknad.

Alla riksdagspartierna är närvarande och debattledare är förre kårordföranden Petri Salonen.


 

Till världskapitalismens försvar...

Igår rasade den svenska börsen. Idag har det vänt uppåt igen.I Lasso igår sa Göran Kastman på Föreningssparbankenatt allt egentligen beror på vad som händer i USA.

Johan Norberg, författare till boken ”Till världskapitalismens försvar”kommenterar raset på stockholmsbörsen den senaste veckan.


 Länets vandringsleder måste rustas upp

Vandringslederna här i länet håller på att förfalla!

Det är så allvarligt att representanter från både kommuner, Länsstyrelsen och olika organisationer samlades hela dagen idag, i Lövhult utanför Nässjö, för att diskutera hur de ska rustas upp igen.

Lena Larsson , vd för Smålands Turism, menar att en upprustning behövs.

Kalle Svensson inför Fotbolls-VM

Om 17 dagar startar Fotbolls-VM i Tyskland.

Och Radiosporten räknar ner genom att göra ett personporträtt på alla spelare i svenska landslaget, och vi har ju två spelare med i truppen från länet, Erik Edman från Habo och Kalle Svensson från Egnahem i Huskvarna.

Intervjun med Erik Edman hörde du i Lasso förra veckan, nu är det dags för Kalle Svensson, eller är det Karl han heter....?

Vill du höra fler intervjuer med landslagsspelarna inför Fotbolls-VM, så finns de samlade på Radiosportens speciella Fotbolls-VM-hemsida


Myt att pappaledigheten ökar under Fotbolls-VM

Om drygt två veckor är det ju dags för Fotbolls-VM. Och vill man vara fördomsfull så kan man ju tro att det är då männen passar på att ta pappaledigt.

Men Kerstin Linderoth, försäkringskonsult på Försäkringskassan i Jönköping, avlivar den myten...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".