1 av 3
Till vänster, Peter Lundströms tavla förr (Foto:Jessica Sonelius). Till höger, Samma tavla nu (Foto: Karin Malmsten)
2 av 3
3 av 3
Andreas Hildingsson är VD på Swede Wheel i Hillerstorp (Foto: Peder Losten)

Lasso måndag 29/5

Omdiskuterad tavla övermålad!

I mitten av januari väckte skillingarydskonstnären Peter Lundströms stora tavla så stor debatt vid utställningen Vad sägs om sex? på Jönköpings Länsmuseum, så att den censurerades. Den föreställde ett naket par där kvinnan håller om mannens snopp.

Nu kommer denna tavla aldrig mer att väcka debatt, för konstnären har målat över den, trots att han var erbjuden stora pengar för att sälja den.

Igår hade Peter Lundström vernissage för sin utställning i gjuterihallen på Åminne bruk utanför Värnamo , med bl a sin övermålade tavla.

 

Emelie och Jens både sambopar och konkurrenter

Kan två starka tävlingsmänniskor kombinera arbete och kärlek?

Jo, det kan de båda toppryttarna Emelie von Essen och Jens Wickström i Bankeryd utanför Jönköping.

Sedan ett par veckor tillbaka är de båda framgångsrika ryttarna både sambos, arbetskamrater och ryttare på samma tävlingsbanor.

Nyhemsveckan krävs på avgift för att visa Fotbolls-VM

Det är inte bara sportbarer och krogar som måste betala åtskilliga tusenlappar för att få visa VM-fotboll på TV-apparaterna.

Även den kristna konferensen Nyhemsveckan, som hålls utanför Mullsjö varje sommar, ligger nu i förhandlingar med TV4:s jurister för att få sända en av de viktigaste matcherna, Sverige-England den 20 juni kl 21.00, mitt under Nyhemsveckan..

Pastor Kjell Olsson, ordförande i Föreningen Nyhemsveckan, leder förhandlingarna.

Kan man lita på statistik i valtider?

Opinionsundersökningarna haglar tätt i valtider, och de får ofta stort genomslag i media.

Idag kom till exempel ett pressmeddelande om att ”70 procent inte vill ha en lag om könskvotering till privata bolagsstyrelser”.

Men hur mycket ska man lita på statistik? Och vilken roll spelar det vem som står bakom?

Niklas Håkansson, statsvetare och forskare kring politisk kommunikation på högskolan i Halmstad, berättar vilka fallgropar både journalister och mediakonsumenter kan falla i.

Industrisemester på Gnosjövis

”Nu stannar Sverige” brukade det heta i kvällstidningarna ett par veckor efter midsommar när alla gick på industrisemester.

Men industrin sysselsätter inte så många som tidigare, och många industrier föredrar att stänga kortare tid - eller inte alls.

Men i Gnosjö kommun stannar de flesta industrierna i juli, åtminstone produktionen.

Andreas Hildingsson är VD på Swede Wheel i Hillerstorp, ett företag som är typiskt för hur många industrier i bygden löser semestrarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".