1 av 4
2 av 4
Hasan Cetinkaya och Alexandros Pappas är J-södraspelarna som båda har spelat i Assyriska.
3 av 4
Atman Efrem är en av många i jönköping som håller på Assyriska FF.
4 av 4
Kaspari Barota med sin trumma.

Lasso onsdag 31/5

Växterna gör henne friskare

I åtta år arbetade Lotta Thure från Bodafors som lärare. Sen drabbades hon av en utmattningsdepression och var sjukskriven i flera år. Hon försökte börja arbeta igen, men det gick inte.

Men med hjälp av växter och grönska mår Lotta nu bättre. Hon arbetstränar på Sälleryds handelsträdgård i Ekenässjön med stor framgång. Vår reporter träffade henne i ett av växthusen där.

Från Assyriska till J-södra

Det är laddat för en riktig fotbollsfest i Jönköping på onsdag kvälll. På Stadsparksvallen möter före detta allsvenska Asyrriska J-Södra i superettan.

Till Jönköping kommer Assyriskas supportrar från olika delar av Sverige. Och extra pirrigt känns det nog för jönköpingsspelarna Hasan Cetinkaya och Alexandros Pappas.

Vi träffade dem på ett café i Jönköping några timmar före matchen och båda bekräftade att de kommer från laget som älskas av fotbollsantusiaster runt om i världen.

Supportrar till Jönköping

Supportrar till fotbollslaget Assyriska kom i busslaster till Jönköping under onsdagen för att heja fram sitt lag på Stadsparksvallen. Uppladdningen började redan på eftermiddag hos Assyriska Turabdinföreningen i Jönköping.

Sämst på kvinnliga chefer

Ännu en gång visar det sig att Jönköpings län är sämst i Sverige på kvinnliga chefer.

Fyra av fem chefer är män här i länet. Och totalt i Sverige minskar nu antalet kvinnliga chefer.

Hör diskussionen i Lasso med Solveig Fransson på Gnosjö automatsvarvning och Emma Johnsson som jobbar med jämställdshetsfrågor på länsstyrelsen.

Bioenergi allt hetare

Elmias bioenergimässa har fyra gånger så många besökare och dubbelt så många utställare som för två år sedan, då den första mässan arrangerades. Bara konferensen samlar 1 100 deltagare från 59 olika länder.

Kent Nyström som är VD för Svebio, Svenska bioenergiföreningen, menar att just Sverige är ett lämpligt värdland för den här typen av mässa.

Vem ska ta över trumman?

Vi har tidigare berättat att HV71:s trummande supporter Kaspari Barota slutar att trumma på HVs matcher på grund av hörselproblem. Och nu är trumman till salu. Men han säljer den väl inte till Färjestad?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".