Lammfärsspett med potatisknyte och granatäppelsallad

Andreas lammfärsspett med potatisknyte och granatäppelsallad.

Till fyra portioner av lammfärsspettet behöver du:
600 g lammfärs
½ dl finhackad färsk mynta
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 klyftor vitlök (pressad)
1 tsk senapsfrön
1 schalottenlök (finhackad)
2 pressade potatisar
1 ägg

Blanda alla ingredienserna väl och så länge (ca tio minuter) att färsen blir fast och kryddorna blandar sig väl.
Forma platta avlånga biffar, ca 2 cm tjocka, och trä igenom ett grillspett som du först har blötlagt. Grilla tre-fyra minuter på varje sida.

Tlll granatäppelsalladen behöver du:
3 st granatäpplen
1 st schalottenlök
½ hg persilja
2 msk honung
4 msk rödvinsvinäger
4 st finhackade, urkärnade tomater

Pilla ur kärnorna ur granatäpplet (OBS! ta på handskar och förkläde), finhacka löken, tomaterna och persiljan. Blanda med honung och vinäger. Låt allra helst stå ett dygn.

Till potatisknytena behöver du:
ca 6 hg kokt färskpotatis (räkna med 150 g /person)
1 st rödlök
finhackad dill, persilja och gräslök
8 stycken cocktailtomater
4 tsk smör
sockerärtor

Dela upp på fyra och lägg i foliepaket som värms en stund på grillen.

KLART!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".