1 av 4
2 av 4
Studentdags på Sanda gymnasiet. (Foto: Peder Losten)
3 av 4
Studentdags på Sanda gymnasiet. (Foto: Peder Losten)
4 av 4
Studentdags på Sanda gymnasiet. (Foto: Peder Losten)

Lasso fredag 9/6

Vita mössor och studentsång i solskenet
Idag är stan full av vita mössor och skränande unga röster. Lasso åkte till Sandagymnasiet i Huskvarna där föräldrar och syskon, övrig släkt och vänner samlats på skolgården för att hylla sina egna gaphalsar...

Peter Sandahl och Rebecka Ritzén, blivande poliser med för tillfället mycket hesa halsar. Lassos Peder Losten återkommer om en liten stund med en rapport om dom som har till uppgift att köra runt studenterna i stan på lastbil.
Per-Anders Broman och Per-Olof Svensson har ett hårt jobb idag. Dom är lastbilschaufförer och deras jobb är att köra studenter i kortege runt stan.

På en vägstump intill Sandagymnasiet stod alla lövade och ballongprydda bilar och traktorer parkerade. För de väntande chuafförerna var det lugnet före stomen...
Per-Anders har varit med om det förr.

Maria Marcus på besök i Lasso
Maria Marcus från Skövde hälsade på i studion för att spela sin nya singel. Annars är hon nog mest känd för att skrivit ledmotivet till Henning Mankells film Mastermind.

Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival pågår i helgen i Norje i Blekinge. Vi får en direktrapport från Calle Wisborg som är samordnare för Sveriges radio där och som också gör en hel del inspelningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".